Sunday, October 02, 2011

from ipoh with Love!

30th September 2011, kuar opish awal 5pm (xbagitau bosh pon ;p) sebab rush nak ke pudu raya, bus sampai kol 730pm. set jumpe dein n norm trus kat pudu jer... sebab kelaparan xmakan dari pagi... naik LRT star ampang-plaza rakyat, ayah hantar ke LRT station. 6pm dah dapat train. neves gaks sowank2 sebab memang dah jarang naik public transport ni... sampai pudu around 6.30pm... SESAT gaks la sebab pudu dah BERTUKAR!!!! fuh!!!! sampai jer cube carik food court... alamak! sesat larat! akhirnya jumpe tercorok kat wing lain... makan nasi goreng usa.. dein makan bakso n normi tapau kopok lekor dr CM.. siap ader mayonis! ceh! die kate, ina yg ajar die... hehe... Naomey the organizer.... pengurusan transportation yg amat memuaskan terutama skali time nak pegi.... 'tawaf' pudu raya dan akhirnya double decker bus kene tunggu kat luar... thanks plusliner!!!! it's yr 'false' fault!!! huahuahua....Deina the ipoh tourist guide. kementerian pelancongan Ipoh patut bagi award kat dein sebab byk promote tempat2 besh kat ipoh. bermule ngan sarap kat kedai timah garang, Batu Gajah ke lost world tambun, 3pm lunch kat nasi ganja yg mantop! siap jumpe 'mamat khalid' punye motor putu mayam! hahaha.... taman helang' gunung lang da... tempat pengambaran cite SEPET. Gambar kene tunggu normi upload... xtau biler (mate ke atas)... gagaga.... Dinner laks kat Taman Kanak2, Sate endut n popiah yg hebat! pastu ke Clear Water dalam cite Anna & the King, even xjumpe pun anna mahupun raja die.... penutup ngan 'makan ringan2' kat kedai Man! sememangnya percutian yg hebat! next kemane kite dein? hehehe.... puttu mayam mamat khalid! 8) antara dua ni kan.... sape yang makan popiah aku erk?!!! clear water don't sangka takda buaya!


1st October 2011, tetibe tersampai kat Lost World, Tambun punca 'singgah' sebab nomi pernah lalu sebelum ni & aku cam teringin bebenor nak gi laks... sape suwoh citer.... hehe... RM45/entry. Mahal la jugaks. sewa pelampong RM12 + RM10 utk deposit tp xjadik sewa sebab nomi nak berjalan dalam air jer.... hikhik.... Sewa locker RM10. time rehat makan, Deina cakap... cepatnye duit aku abes weh! sowie babes.... it's my 'false' fault!!! huahuahua...

Station Batu Gajah... time to say goodbye...



2nd October 2011, balik naik 'etr' ETS, dapat tix harga promotion utk 1Malaysia... RM16... siap ader name atas tix... kelesss.... thanks to normi nordin yg bertungkuslumus utk menyediakan transport pegi dan balik kiteowank ke ipoh kali ni.... next time cube lagi! ;p

ku simpan kenangan... kenangan ku simpan! hahahaa....

5 comments:

  1. hmm..bukan takat tak btau bos.. kta pun tak tau faha pegi.huhu..so nanti kta btau bos faha ye.. lalalalala....

    ReplyDelete
  2. 'like' this entry.

    tu je komennya :P

    ReplyDelete
  3. hehehe...
    tq mudd! (mate ke atas)

    norm,
    kenangan ku simpan!

    ReplyDelete
  4. kenangan ku simpan balik. :P

    ReplyDelete
  5. bukan hhhatiiii.. nak hantarrr lambat.... ewah~

    ReplyDelete